Noll tolerans Vikten av att ha rätt arbetsställning

Vikten av att ha rätt arbetsställning

Kiropraktor

Människan är inte byggd för att klara av enformiga uppgifter. Vi är byggda för att göra många varierande uppgifter så att alla kroppens muskler används. Så vad händer då när vi ska arbeta i 45-50 år? Och om vi har samma arbetsuppgifter all denna tid? Ja då sliter vi ut våra kroppsdelar.

Tips på bra kiropraktorer:

Till exempel ett enformigt arbete som att sitta i en kassa på Ica. Ryggen, handleder och armar slits. Eller om man sitter på ett kontor och arbetar mycket med administrativa uppgifter. Sitter man inte rätt så får man antagligen musarm eller musarmbåge. Och det är svårt att bli av med den smärtan. Krävs att man sitter rätt och tränar upp armbågen/armen. Kanske det till och med krävs kortison-spruta för att bli av med inflammationen. Eller att man blir ordinerad till att gå till en kiropraktor.

Vad kan en kiropraktor hjälpa till med?

En kiropraktor arbetar med belastningsrelaterade besvär. Både förebyggande och med redan uppkomna skador. De arbetar även med rådgivning om träning och arbetsställningar.

Behandlingen kan se ut på många olika sätt. Kiropraktorn använder sig av olika slags metoder för att få leder och muskler att bli bättre och till slut fungera som vanligt igen. Och de hjälper även till med att utreda vad det är som gjort att skadan har uppkommit, till exempel om det är en felaktig arbetsställning eller kanske stress.

Jag själv har en kiropraktor i Malmö som jag har gått till i många år. Jag fick en förslitningsskada i armbågen på höger sida efter att ha suttit fel vid skrivbordet på mitt jobb. Hade musen på fel avstånd, tangentbordet för långt ifrån mig och sen sträckte jag mig hela tiden över skrivbordet för att göra anteckningar mm. Inte bra alls. Det slutade med smärta och att jag knappt kunde lyfta ett mjölkpaket ens!

Men efter hjälp att få till en bra arbetsställning och lite övningar till armen att göra dagligen så har det blivit mycket bättre. Det dumma jag gjorde var att jag väntade för länge att söka hjälp. Hade jag sökt tidigare så hade det tagit kortare tid att rehabilitera armbågen.

17 Oct 2015