Noll tolerans Vi måste cykla mer

Vi måste cykla mer

Vi kommer aldrig att få nolltolerans mot utsläpp i alla dess former. Det skulle inte fungera med dagens teknik att kräva noll i utsläpp från industrin eller fordon. Men det betyder inte att vi ska sitta på händerna och göra ingenting! Nej, vi som är den stora massan måste vara de som står för den stora förändringen i världen. 

Vi måste börja cykla mer än vi gör idag och då menar jag globalt. U-länder och även många länder i Asien har betydligt färre antal bilar per invånare än västvärlden så därför vågar jag nog sticka ut hakan och säga att det är ett problem som vi i västvärlden måste bidra till att lösa. 

Vilken typ av cykel är bäst?

Det finns många olika typer av cyklar att välja mellan. 

  • Lådcyklar med kapacitet att lasta mycket
  • Elcyklar som drivs med batteri för enklare färd
  • Trehjulingar för de som har svårt med balans
  • Trampcyklar som de flesta av oss känner igen

Det finns säkert fler men det är de jag kommer på just nu. De har ju alla sina för- och nackdelar men ska vi tänka enbart på miljön så är det en minimalistisk cykel med låg miljöpåverkan man ska välja. Det är nu inte alltid praktiskt och då får man välja den typ som funkar bäst. Elcyklar är ett bra substitut för bil till exempel och ska inte jämföras med en vanlig cykel när man tänker på miljön. Elcykel ÄR bättre än bil! 

26 Sep 2021