Noll tolerans Rätt vård för ditt husdjur!

Rätt vård för ditt husdjur!

Veterinär med katt

När det gäller att hitta rätt veterinär för dig och ditt husdjur så är det viktigaste att kontrollera att personen har relevant veterinärutbildning. Utöver detta är mitt främsta råd att gå på magkänsla och rekommendationer. Min personliga rekommendation är en veterinär i Malmö som heter Alfa Veta AB.

Alla som haft hund, katt eller något annat husdjur vet att man får ett unikt band till detta lilla (eller stora) liv. Det är en individ att likställa med en familjemedlem och när de blir sjuka eller skadade så är det lika viktigt att hitta rätt vård i form av en duktig veterinär. Tyvärr så är detta inte alltid det enklaste. En bra veterinär i Malmö är en person som både du och ditt husdjur kan få förtroende för. En person som vet hur de ska handskas med både rädsla och smärta. En person som kan lugna din älskade vän när han/hon är panikslagen och har ont. Att hitta en sådan person kan ibland ta lite tid och när du väl hittat rätt så håller du fast vid den personen i många år.

Hitta en veterinär som bryr sig!

Jag kan inte nog understryka hur viktig den personliga kontakten är när du ska hitta rätt veterinär i Malmö. Någon som faktiskt får en relation till ditt husdjur, känner ditt husdjur vid namn och förstår att det är en unik individ. Tyvärr så händer det att veterinärer (precis som läkare) är opersonliga och “kalla” i sitt bemötande och i sin hantering av din älskade vän. Att lämna din käraste vän i en sådan persons vård känns inte bra. Man får en klump i magen och har svårt att sova. Det har hänt att jag själv och vänner till mig helt enkelt vägrat att låta en viss veterinär ha hand om vårt husdjur. När ditt husdjur reagerar med att bli upprörd och rädd av en persons hantering så är det en tydlig signal på att något är fel i min bok. En person som är utbildad att ta hand om djur ska helt enkelt veta hur man bemöter de vanligaste husdjuren. De ska kunna lugna dem när de är rädda och ge dem en vård som lindrar deras plågor eller skador på absolut bästa sätt.

23 Jun 2014