Noll tolerans Folkmedicin

Folkmedicin

Människor har blivit allt mer medvetna om vad man stoppar i sig, både när det gäller mat och annat. Att leva naturligt och ekologiskt är något många vill satsa på. Det finns idag en del tillskott, som man kan använda om man vill komma från artificiella produkter som är från läkemedelsindustrin. Något som använts i flera hundra år, för diverse åkommor, är sprängticka. Detta är en svamp som parasiterar på björkträd men tar många långa år att mogna så att den går att skörda. Många länder, så som de baltiska länderna samt Ryssland, Polen och Kina har använt sprängticka som en folkmedicin. Denna svamp kallas även för Chaga och det går att använda den i form av tabletter eller att göra te på den.

Pulver som är bra för muskler och ledvärk

Två vanliga åkommor som finns hos oss, är allergi samt ledvärk. Det finns ett pulver som heter MSM. Detta är metyl sulfonyl metan, som naturligt finns i mjölk, skaldjur och annat. Men genom att tillföra det via pulver, så får man säkert i sig den dagliga rekommenderade dosen. MSM är viktigt för att keratin, kollagen och elastin ska bildas naturligt i kroppen. Det sägs vara bra för leder, och allergier.

Beställ dina naturliga produkter på nätet

Om du är nyfiken på dessa två produkter, så kan du dels läsa mer om exempelvis Sprängticka på Wikipedia. Du kan även läsa mer om dem, samt beställa dem om du besöker Iforma.se. Hos dem hittar du produkter som passar dig som vill leva naturligt och ekologiskt.

9 Nov 2015