Noll tolerans EQ Cigs - bättre än originalet

EQ Cigs - bättre än originalet

Om man nu menar att riktiga cigaretter, sprängfyllda med oräkneliga, livsfarliga kemikalier, är originalcigaretten, så är hälsovänliga e-cigaretter den moderna varianten. Cigarett 2.0. Vad som gör dessa två så oerhört olika koncept till släktingar är att de fyller samma syften. Varför vill vi röka? Det finns flera anledningar, som t ex vana, stressdämpning, nikotinberoende, imagebekräftelse m.m., men anledningen till varför vi vill sluta röka är i nästan alla fall densamma: hälsan.

För oavsett hur avslappnande, njutningsfullt och coolt det är att röka, så inser allt fler att hälsoriskerna rökningen medför är för överväldigande. Vissa går över till att snusa, andra försöker sluta tvärt, men allt fler väljer ett nytt alternativ – e-cigg.

El-cigg är elektroniska cigaretter som avger ånga istället för rök, men som i övrigt i mångt och mycket är ganska lika vanliga cigaretter – i alla fall e-cigaretterna från EQ Cigs. Det finns flera stora, otympliga, besvärliga el-cigaretter redan etablerade på marknaden, men EQ Cigs har samma form och storlek som en originalcigarett och är lika lätt att använda. Den rökare som har tvivlat på att lämna sin ovana för en hälsovana har inte fler anledningar att motstå – det är billigare, lika lätt, lika skönt – men fullständigt säkert för hälsan.

Hur fungerar EQ Cigs e-cigaretter?

De flesta e cigg som redan finns på marknaden har konstig form; är stora och otympliga; och man ska böka med juicer som ska fyllas på och en massa andra besvärligheter. EQ Cigs är superenkla att använda och påminner om vanliga cigg i både utseende och känsla.

Man får sin e-cigarett från EQ Cigs i ett snyggt etui som har samma storlek som ett vanligt cigarettpaket. Inuti detta finns plats för en färdig e cigg som motsvarar ett helt paket vanliga cigaretter, eller cirka 250 bloss; en slot för laddning av batteriet; och tre extra filter som vart och ett alltså räcker till motsvarande 20 vanliga cigg. I ett paket bär man alltså med sig motsvarande 80 cigaretter!

När batteriet till ens e cigg från EQ Cigs behöver laddas så blinkar en röd diodlampa på e ciggpaketet, då är det dags att koppla paketet med e-cigarettens batteri i sin slot till ett eluttag. När batteriet är färdigladdat lyser en blå diodlampa.

E-cigaretter på ditt vis

EQ Cigg erbjuder sina kunder att köpa filter med flera olika smaker och nikotinhalten bestämmer man själv utifrån alternativen:

  • 0 mg
  • 6 mg
  • 12 mg
  • 18 mg

Både smak och nikotin sitter i filterdelen som helt enkelt skruvas fast i batteridelen. Tillsammans ser delarna ut som en vanlig cigarett. Den mest uppenbara skillnaden är faktiskt det ljus som cigaretten har längst fram, som på en originalcigg är orange, eftersom det på EQ Cigs är blått. Varför man gjort en så distinkt skillnad på färgen är för att särskilja e ciggen från vanliga i offentliga miljöer.

Är du nyfiken på EQ Cigs elektriska cigaretter så kan du ta en titt på EQ Cigs hemsida, allt går att köpa där. EQ Cigs finns också i utvalda butiker.

1 Sep 2014