Noll tolerans Bygga och renovera om

Bygga och renovera om

Mögel i huset?

Vi har nu nästan helt kommit till rätta i vårt nya hus i Malmö och trivs jättebra! Det är helt fantastiskt att “vara med hus” och framför allt trädgården är underbar nu på våren med sina blommande körsbärsträd. Jag har bestämt mig för att bygga ett trädäck som går ut från huset och börjat göra en skiss för detta projekt vilket känns fantastiskt roligt, kanske blir det klart redan till sommaren. Det enda som stör i vår annars nästan perfekta idyll är en misstanke om att det kanske finns mögel i huset! Jag har på senare tid känt att jag inte mår helt bra när jag vaknar, det är en lukt som är lite svår att placera. Både jag och mannen har dock känt av det och bestämt oss för att vi måste gå vidare med en ordentlig skadeutredning. Vi tyckte båda att besiktningen av huset gick lite hastigt till men i glädjeyran över vårt nya hus så gick vi inte vidare med någon teknisk utredning eller skadeutredning (trots att vi säkert borde ha gjort det).

Tips på vettiga byggfirmor:

Igår så tog vi hur som helst kontakt med en skadeutredare, eller egentligen en byggfirma som även arbetar med skadeutredningar i Malmö. De vi har kontaktat är specialister i området och utreder mögelskador, fuktskador och lukter i hus. De gav ett väldigt professionellt bemötande och trots att vi hade svårt att beskriva vårt problem så tog de oss på stort allvar, vilket kändes väldigt bra.

Byggfirman vi fick kontakt med utför alltså skadeutredningar på byggnader och byggnadsverk i Malmö. De förklarade för oss att “även om det inte finns några uppenbara skador så kan en inventering av innemiljö och fukt i byggnadskonstruktionen vara bra att göra. Något som är lite roligt är att de använder sig av en mögelhund som tillsammans med sin hundförare är en av de duktigaste på marknaden. Så imorgon kommer skadeutredare hit tillsammans med hund och hundförare, känns jättebra att få kollat upp detta så att vi kan komma vidare och fortsätta glädjas åt vårt nya hus.

10 Jun 2014